Du er hjertelig velkommen til et uforpliktende møte i min butikk og atelier.

Slik lages en brudekjole

Kunden kommer først til et uforpliktende møte med med ideér fra forskjellige brudekjoler. På dette møtet går vi igjennom diverse stoffer, farger, silhuetter, detaljer og design. Jeg lager en arbeidsskisse som brukes som utgangspunkt. Dersom hun er klar for det, skriver vi kontrakt på slutten av møtet og jeg tar målene hennes.

Så lager jeg en konstruksjon og et mønster basert på målene. Av mønsteret klipper jeg deler i bomullsstoff som jeg syr sammen til en prøvekjole. På neste møte tar kunden på seg prøvekjolen og jeg setter nåler, klipper, tegner og skriver på den for at kjolen skal bli helt perfekt og sitte som støpt til kundens kropp, være riktig lengde, vidde og ha riktige proporsjoner. Ofte skjer det endringer i designet på denne prøvingen. Kunden, jeg eller begge to kan få idéer underveis. Disse endringene fører jeg over på mønsteret slik at det blir riktig.

Så klipper og syr jeg sammen kjolen i det ordentlige stoffet. På neste prøving justerer jeg lengden og plasserer eventuelle detaljer. Trengs det ytterligere justeringer gjøres dette også nå. Siste finish gjøres og på det siste møtet tar kunden med seg kjolen og ser da det ferdige produktet.

Kjole og snipp Sarpsborg skisse kjoler brud brudekjole

Redesign / omsøm / tilpasning

Har du arvet din mors, bestemors eller oldemors vintage brudekjole? Vi kan sy den om slik at det blir din brudekjole. Kjolens sjel beholdes, men den blir tilpasset din kropp og tilført detaljer som passer din personlighet.

Redesign av brudekjole brukt av brudens mor på 70-tallet. Kragen og blondeermene er beholdt for å bevare kjolens originale uttrykk og sjel. Jeg var heldig og fant et blondestoff og blondebånd som passet perfekt sammen med blondeermene slik at jeg fikk laget slep og vidde i skjørtet. Blondebåndet kantet også sløret av tyll. Fantastisk morsomt prosjekt!

Heines Design Couture Kjole og Snipp Sarpsborg Brudekjoler Brud Design Egen Kjole Bryllup 70-talls